Ter promotie van mijn boek Meneer en mevrouw Slons heb ik op 15 oktober 2017 geprobeerd om het Wereldrecord Grootste Scheetkussen te verbreken. Dat stond tot op dat moment op naam van het Nieuw-Zeelandse tv-programma What Now, met 6,04 meter. Die van mij was 7,44 meter breed. Wat ik toen niet wist, was dat een Amerikaanse kerk twee maanden eerder ook een poging had gedaan (lang verhaal; steeds gecheckt, maar YouTube laat niet altijd zien wat je zoekt). Die van hun was net 18 cm groter, dus helaas hebben zij nu het wereldrecord.

Testen

Zo’n groot scheetkussen maken is geen eenvoudig klusje. Een half jaar ben ik bezig geweest met testen, aanpassen, rubber lijmen, sjouwen en af en toe een traantje wegpinken als er voor de tiende keer weer geen goed scheetgeluid uit kwam. Heel leerzaam, dat wel :)

Hilarisch dieptepunt: de tuut waar ik twee volle dagen aan had gewerkt (latex laat zich niet zo makkelijk lijmen) ontploft bij een test in het zwembad.

Jubelmoment: met een tuut bestaande uit 50 buizen met daarop de mondjes van andere scheetkussens eindelijk een goed geluid!

In de media

Met mijn wereldrecordpoging wist ik veel media te bereiken, zoals Hart van Nederland, RTV Utrecht, nu.nl en het AD.