Wat doe ik

Wat doe ik 2018-06-10T08:45:36+00:00

Vanaf 1 augustus 2018 ben ik freelance wetenschapscommunicator, bedenker, spreker en schrijver. Ik maak graag wetenschap en technologie toegankelijk voor een groot publiek. Ik gebruik daarbij speelse, aansprekende vormen. Waarbij het doel is mensen aan het denken te zetten en hen actief met het onderwerp aan de slag te laten gaan. Zie mijn portfolio om een idee te krijgen hoe ik dit doe.

Momenteel ben ik programmamaker bij NEMO Science Museum. Ik ontwikkel o.a. tentoonstellingen, workshops en demonstraties voor publiek van alle leeftijden. Ik zit namens NEMO in de redactie van het KennisCafé en verzorg elke maand een interactief onderdeel met de bezoekers in de zaal. Ik ben projectleider van Science Live, het programma waarin wetenschappers onderzoek doen met bezoekers van NEMO als proefpersoon. Ik heb voor NEMO een aantal workshops en gastcolleges gegeven aan studenten en collega-wetenschapscommunicatoren. En ik mocht geregeld interviews geven voor radio en televisie over projecten binnen NEMO.

Naast mijn werk bij NEMO schrijf ik kinderboeken. In 2016 gaf ik mijn eerste kinderboek uit, Meneer en mevrouw Slons. Ter promotie daarvan heb ik ook geprobeerd het wereldrecord Grootste Scheetkussen te verbreken (wat helaas niet gelukt is).

Daarnaast heb ik een blog, Wat weet ik er nou van. Daar krijg je een idee van de (soms absurde) vragen en ideeën die in mijn hoofd rondzingen.

(credits | eerste foto: Hanne Nijhuis, laatste foto: Jan Boeve – DeBalie)