Ik ben freelance wetenschapscommunicator, bedenker, spreker en schrijver. Ik maak kennis toegankelijk voor een groot publiek. Daarbij gebruik ik speelse, aansprekende vormen. Het doel is mensen aan het denken zetten en hen actief met het onderwerp aan de slag laten gaan. Zie mijn portfolio om een idee te krijgen hoe ik dit doe.

Waar kun je mij voor inhuren?

  • Conceptontwikkeling
    voor een evenement, presentatie, tentoonstelling, boek, of welke vorm ook maar die je helpt je publiek op een goede manier te bereiken.
  • Interactie met doelgroep
    modereren van een gesprek, demonstratie, experiment, activiteit; ik zorg dat het publiek betrokken raakt en actief op zoek gaat naar hetgeen jij graag wil vertellen.
  • Logo
    Ik maak een fris en strak logo, dat je bedrijf of organisatie precies de uitstraling geeft die je wilt. Kijk in mijn portfolio bij de categorie logo om te zien wat je kunt verwachten.

Ervaring

De afgelopen tien jaar was ik programmamaker bij NEMO Science Museum. Ik ontwikkelde o.a. tentoonstellingen, workshops en demonstraties voor publiek van alle leeftijden. Namens NEMO zat ik in de redactie van het KennisCafé en verzorgde elke maand een interactief onderdeel met de bezoekers in de zaal. Ik was projectleider van Science Live, het programma waarin wetenschappers onderzoek doen met bezoekers van NEMO als proefpersoon. Voor studenten en wetenschaps­communicatoren heb ik een aantal workshops en gastcolleges gegeven. En ik mocht geregeld interviews geven voor radio en televisie over projecten bij NEMO.

In 2016 gaf ik mijn eerste kinderboek uit, Meneer en mevrouw Slons. Ter promotie daarvan heb ik ook geprobeerd het wereldrecord Grootste Scheetkussen te verbreken (wat helaas niet gelukt is).

Daarnaast heb ik een blog, Wat weet ik er nou van. Daar krijg je een idee van de (soms absurde) vragen en ideeën die in mijn hoofd rondzingen.

Jan Boeve – de Balie