Ik ben freelance wetenschapscommunicator, bedenker, spreker en schrijver. Ik maak kennis toegankelijk voor een groot publiek. Daarbij gebruik ik speelse, aansprekende vormen. Het doel is mensen aan het denken zetten en hen actief met het onderwerp aan de slag laten gaan. Zie mijn portfolio om een idee te krijgen hoe ik dit doe.

Waar kun je mij voor inhuren?

  • Conceptontwikkeling
    voor een evenement, presentatie, tentoonstelling, boek; elke vorm die jou helpt je publiek te bereiken.
  • Interactie met doelgroep
    modereren van een gesprek, demonstratie, experiment, activiteit; ik zorg dat het publiek betrokken raakt en actief op zoek gaat naar hetgeen jij graag wil vertellen.
  • Workshops
    over storytelling, speelse en effectieve vormen van wetenschapscommunicatie en de fascinerende psychologische principes die ons leven zo boeiend en soms zo irrationeel maken.

Organisaties waarvoor ik werkte

Ervaring

Ik was tien jaar programmamaker bij NEMO Science Museum. Ik ontwikkelde o.a. tentoonstellingen, workshops en demonstraties voor publiek van alle leeftijden. Namens NEMO zat ik in de redactie van het KennisCafé en verzorgde elke maand een interactief onderdeel met de bezoekers in de zaal. Ik was projectleider van Science Live, het programma waarin wetenschappers onderzoek doen met bezoekers van NEMO als proefpersoon. Voor studenten en wetenschaps­communicatoren heb ik een aantal workshops en gastcolleges gegeven. En ik mocht geregeld interviews geven voor radio en televisie over projecten bij NEMO.

In mijn eerste jaar als freelancer heb ik veel leuke activiteiten mogen organiseren: een puzzeltocht door Amsterdam voor 80 personen, een supergrappig luisterboek opnemen met kinderen, een workshop over storytelling, gedachte-experimenten uitvoeren op het podium en mensen laten nadenken over hoe slim we de stad eigenlijk willen maken.

In 2016 gaf ik mijn eerste kinderboek uit, Meneer en mevrouw Slons. Ter promotie daarvan heb ik ook geprobeerd het wereldrecord Grootste Scheetkussen te verbreken (wat helaas niet gelukt is).

Daarnaast heb ik een blog, Wat weet ik er nou van. Daar krijg je een idee van de (soms absurde) vragen en ideeën die in mijn hoofd rondzingen.

Foto: Jan Boeve – de Balie